O NAMA

 

O ZAKLADI

Razlozi pokretanja ICF Zaklade

ICF d.d. želi djelovati društveno odgovorno i izravnije pomoći roditeljima djece s posebnim potrebama, profesionalcima i pojedincima u radu s djecom i mladima s posebnim potrebama, te sudjelovati kroz razne visoko kvalitetne individualne i grupne edukacijsko-rehabilitacijske projekte i programe.

 

Što se smatra posebnim potrebama?

 

Posebne potrebe se koriste za opisivanje cjeloživotnog invaliditeta koji se pripisuje razvojnom i / ili   intelektualnom oštećenju. Na primjer, osoba s autizmom, Downovim sindromom, sljepoćom ili cističnom fibrozom smatra se “posebnom potrebom”. Ovo nije popis koji uključuje sve. Svatko s individualnim obrazovnim planom  također je uključen. Ove nesposobnosti utječu na svakodnevno funkcioniranje u sljedećim područjima: sposobnost neovisnog življenja, ekonomska samodostatnost, učenje, mobilnost, društvene vještine, receptivni i izražajni jezik, vještine samopomoći i samoupravljanje.

 

Misija ICF Zaklade

ICF Zaklada želi pomagati roditeljima/obiteljima djece i mladih  s posebnim potrebama u njihovom zajedničkom napredovanju kroz život.

Naša je misija pomoći s resursima koji su potrebni za ostvarenje životnog ispunjenja, stvoriti mogućnosti za uspjeh djeci pogođenoj teškoćama u učenju i smanjiti incidenciju teškoća u učenju u budućim generacijama kroz pomoć obiteljima i edukatorima u obrazovanju, publiciranju i ostalim aktivnostima vezanih za razvoj djece s posebnim potrebama, te omogućiti stručnu pomoć roditeljima kroz suočavanje s poteškoćama koje će njihovo dijete pratiti kroz život.

 

 

Vizija ICF Zaklade

Mi zamišljamo okruženje u kojem će obitelji djece s posebnim potrebama imati pristup stručnoj psihološkoj pomoći, te moralnoj i financijskoj podršci kroz suočavanje s pojedinačnim ograničenjima svoje djece te jednostavno uživati ​​u njihovoj mladosti i razvoju. Želimo pomoći financijskim sredstvima za rješavanje jedinstvenih izazova s ​​kojima se susreću edukatori i obitelji u pripremi djece s posebnim potrebama za život.

 

Svrha zaklade je da iz zakladne imovine, kako i ostalih prihoda prikupljenih preko Zaklade ostvaruju sljedeće svrhe doprinosa:

  • Projekte i programe za osnaživanje roditelja, skrbnika i članova obitelji djece s posebnim potrebama
  • Projekte i programe stručnog usavršavanja edukatora i rehabilitatora za rad s djecom s posebnim potrebama
  • Tiskane i elektronske izdavačke aktivnosti usmjerene na razvoj kompetencija i informiranosti
  • Inovativne programe usmjerene na razvoj vještina i znanja djece s posebnim potrebama

 

Osnovna imovina Zaklade u trenutku njezinog osnivanja sastajat se u novčanim sredstvima (osnivački ulog) u iznosu od 100.000,00 kuna koje će uplatiti Osnivač Zaklade u cjelosti.

Osnivač se obvezuje godišnje uplaćivati minimalni iznos od 100.000,00 kuna

 

-Zakladnici i ugovorni podupiratelji ( pravne i fizičke osobe )

Imovinu Zaklade će činiti i imovina koju Zaklada stekne uplatama zakladnika, ugovornih podupiratelja, prilozima podupiratelja, ostalih domaćih i stranih fizičkih i pravnih osoba.

Zakladnici će svake godine u imovinu Zaklade unositi doprinos u novcu u iznosu određenom odlukom Zakladne uprave, a ugovorni podupiratelji u imovinu Zaklade godišnje unose novčane doprinose prema svojim mogućnostima.

IZJAVA O OSNIVANJU

STATUT ZAKLADE

ODLUKA O UPRAVNOM ODBORU